PĚKNĚ VYPEČENÝ LEDEN
leden 2016
...zima...je brzo tma, není sluníčko...a jako každou zimu, i letos víc peču. Přes léto ne, to je spousta venkovních aktivit a nezbývá tolik času. Zatímco v zimě je pečení prima zábava a výsledek v podobě domácích dobrot je taky fajn...
Chléb
250 g hladké mouky
250 g celozrnné mouky
1 kostka droždí
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
300 ml vody
trocha mléka
Připravíme klasické těsto s kváskem, necháme hodinu kynout v teple, vytvoříme jeden velký nebo dva malé chlebíky a pečeme...nejprve tak 10 min na 220 stupňů, potom stáhneme na 180 a dopečeme asi 30 min.
Domácí pečivo je prostě super :-)
I.N.
Krása. Děkujeme za super tipy na pečení a těšíme se na další fotečky z Vaší kuchyně. Pet.
OdpovědětVymazat