středa 20. ledna 2016

PĚKNĚ VYPEČENÝ LEDEN

leden 2016

...zima...je brzo tma, není sluníčko...a jako každou zimu, i letos víc peču. Přes léto ne, to je spousta venkovních aktivit a nezbývá tolik času. Zatímco v zimě je pečení prima zábava a výsledek v podobě domácích dobrot je taky fajn...






Chléb

250 g hladké mouky
250 g celozrnné mouky
1 kostka droždí
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
300 ml vody
trocha mléka
Připravíme klasické těsto s kváskem, necháme hodinu kynout v teple, vytvoříme jeden velký nebo dva malé chlebíky a pečeme...nejprve tak 10 min na 220 stupňů, potom stáhneme na 180 a dopečeme asi 30 min.

Domácí  pečivo je prostě super :-)

I.N.

1 komentář:

  1. Krása. Děkujeme za super tipy na pečení a těšíme se na další fotečky z Vaší kuchyně. Pet.

    OdpovědětVymazat