MEDOVÉ PERNÍČKY A CUKROVÁ POLEVA
únor 2016Jarních perníčků už jsme upekli celkem hodně a pomalu se chystáme na ty velikonoční...
V tomto článku se s Vámi podělím o recept na těsto na cukrovou polevu.
Medové perníčky
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
10 g jedlé sody
4 vejce
100 g medu
50 g másla
perníkové koření dle chuti
kakao (čím chceme tmavší, tím více...já dávám tak lžičku)
Všechny suroviny smícháme a zpracujeme těsto. Poté ho zabalíme do folie a umístíme do ledničky nejméně do druhého dne, klidně i na několik dnů...před pečením vytáhneme třetinu těsta, znovu propracujeme, rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme...Pečeme na 180 stupňů zhruba 8 minut (je nutné čas hlídat, jakmile perníčky tmavnou na okraji a zdola, jsou hotové). Po vytažení potírám ihned vejcem.
Cukrová poleva
bílek, cukr moučka
solamyl
citronová šťáva
Bílek přecedíme, cukr a solamyl také. Do bílku postupně přisypáváme cukr a neustále třeme až do požadované hustoty...poleva má být poměrně hustá, aby netekla, ale spíše odkapávala...Zdobím pytlíkem se špičkou nebo igelitovým sáčkem s odstřiženým rohem...
Tyto perníčky jsou ještě roztírané štětečkem. Polevu na bílé plochy si dělám malinko řidší...
I. N.
Perníčky nám to doma nádherně provoněly..děkujeme za super recept! Můžete připsat nějaké tipy na jednoduché zdobení perníčků s dětmi? Zdobící pytlíček nám moc nefunguje...
OdpovědětVymazatDěkuji.
Pet
To je nádhera !!!
OdpovědětVymazatDěkuji moc.
Vymazat