MAKRONKY
květen 2016
...otevřeli novou cukrárnu...nedaleko místa, kde bydlí naše babička...zavítali jsme tam s dětmi a naší starší dceři učarovali makronky...od té doby tam na ně chodíme...líbí se jí samozřejmě i ty syté barvy, mě už ovšem méně, protože tu chemii v jídle úplně nemusím. A tak jsem se rozhodla, že jí ke čtvrtým narozeninám upeču makronky doma, nechemické. Do skořápek jsem použila jako barvivo červenou řepu ( ne, na chuti to opravdu nebylo znát) a to krému maliny. Vznikly romantické, světle růžové dobroty.
Recept na skořápky:
3 bílky
3/4 hrnku mletých mandlí (měla jsem z Lidlu, ale dá se koupit i hrubší a promixovat je, případně přesít)
1 hrnek moučkového cukru
1/4 hrnku krupicového cukru
pár kapek šťávy z červené řepy
Bílky jsem nechala stát na lince asi 3 hodiny, pak jsem je ušlehala. Jakmile byl sníh pevný, zašlehala jsem krupicový cukr. Následně jsem vmíchala moučkový cukr, mleté mandle a šťávu z červené řepy, měla by vzniknout lesklá středně hustá hmota, která ze stěrky pomalu stéká. Pokud by byla moc tekutá, makronky se roztečou naopak u husté hmoty nebudou mít ten správný tvar. Poté jsem igelitovým cukrářským sáčkem s ustřiženou špičkou tvořila na podložku kolečka. Pokud byla někde velká vzduchová bublina, propíchla jsem ji párátkem. Makronky pak schnou na vzduchu asi dvě hodiny a následně se pečou v horkovzdušné troubě při 130-135 stupních asi 16 minut.
Krém:
Krém:
Hotové skořápky jsem plnila den před oslavou krémem z rozmixovaných malin, šlehačky, cukru a maskarpone. Zkoušela jsem ještě druhý krém, který byla také dobrý. Uvařila jsem ve smetaně (do ktéré jsem přidala dřeň z vanilky) malinový puding, po schladnutí jsem vmíchala půlku másla a mixované maliny. Také byl dobrý a makronky s tímto krémem vydržely déle...
Makronky se krásně vyvedly, stejně jako celá oslava čtvrtých narozenin...
I. N.
Jsou úžasné, mě se zatím nepovedly!
OdpovědětVymazatNEPLECHA NA PLECHU
Děkuji, určitě se jednou povedou...
Vymazat